Kajakk og Torghatten

Torghatten

Torghatten er en unik fjellformasjon lokalisert på Torgetøya i Brønnøy kommune i Nordland, Norge. Fjellet er kjent for sin 160 meter lange tunnel som går gjennom midten av fjellet. Fjellet er et populært turistmål og en av de mest kjente attraksjonene i Nordland.

Besøk Torghatten for å utforske den vakre naturen i området, med fjellturer, fiskemuligheter og mulighet for å se nordlyset om vinteren. Du kan også gå gjennom tunnelen og oppleve den unike formen på nært hold. Torghatten er et ideelt sted for både turister og forretningsreisende.

Det finnes også overnattingsmuligheter i området. Torgarhaugen gjestehus, som tilbyr komfortable og velutstyrte rom i naturskjønne omgivelser. Bestill ditt opphold på Torgarhaugen gjestehus i dag for å sikre deg en minneverdig ferie ved foten av Torghatten.

Sagnet om Torghatten

I tillegg til å være en turistattraksjon, har fjellet også en lang historie og en rekke legender og sagn knyttet til seg.

I sagnet om Helgelandsfjellene sies det at hullet i fjellet ble til da fjellet Hestmannen, i skuffet kjærlighet, skjøt en pil etter Lekamøya. Kongen i Sømnafjellene så dette og kastet hatten sin imellom for å forsvare Lekamøya.

Turmuligheter

Fjellet er et ideelt sted for deg som liker å være ute i naturen, med flere flotte turer å velge mellom.

Turmulighetene inkluderer fjellturer for både nybegynnere og erfarne turgåere. Du kan velge mellom enkle turer langs fjellet eller mer utfordrende turer opp til fjelltoppen. Du kan også gå opp til fjellets hull og gå gjennom og ned på andre siden. Uansett hvilken type tur du foretrekker, vil du kunne nyte den vakre naturen i området og få med deg en minneverdig opplevelse.

I tillegg til fjellturene er det også muligheter for å fiske i sjøen som ligger like ved fjellet. Du kan prøve deg på ulike fiskemetoder og kanskje få med deg en fisk eller to hjem.

Området er også ypperlig for deg som liker kajakk. Sjekk Torghattenhav for inspirasjon.